Objave i novosti

Dječji vrtić Tratinčica

10

Veljača
2020.

Ljudsko tijelo

Tjedne teme koje su odgojiteljice iz skupine Cvrčak obrađivale sa djecom kroz vremenski  period od dva tjedna se tiču ljudskog tijela i svih osnovnih organa od kojih je sačinjeni. Bazirale su se ponajviše na razvojne zadaće koje im bile važne smjernice kroz rad.  Djeca su kroz raznolike poticaje, ponuđene sadržaje, tematsku didaktiku, plakate,  slikovne prikaze, enciklopedije, literaturu, tjelesno-motore vježbe, pokret, ples, pjesmu, stvaralaštva kroz svakodnevan rad usvajala puno novih spoznaja.Najprije su se usmjerili na individualne razlike svakog pojedinca koje svako dijete karakteriziraju u jedinstveno biće. Dotaknuli  su  se karakteristika o spolnosti, o dijelovima ljudskog tijela gdje su djeca usvajala kroz igru i rad o svim organima gdje se točno na tijelu nalaze, čemu služe u organizmu, kako određeni organ izgleda,... 

Mnogi dječji uradci, stvaralaštva, izjave, misli i kazivanja otkrivaju koliko su ti maleni umovi inteligentno razvijeni, a na odgojiteljima i vama roditeljima je da iskoristimo sve njihove potencijale kako bi bili samostalni i razboriti 'maleni ljudi'.Uz djecu čovjek kroz igru otkriva kako je i on samo maleno dijete u odraslom tijelu.

BUDIMO DJECI UVIJEK NA RASPOLAGANJU ZA SVA PITANJA, NEJASNOĆE, STRAHOVE, POMOĆI, LIJEPE TRENUTKE, KADA SU USAMLJENI, NESIGURNI, TUŽNI,... VAŠ ANGAŽMAN I MAKSIMALNO PREDANJE ZA NJIH JE OD NEPROCIJENJIVE VRIJEDNOSTI! 

 


Vrati se na novosti