Objave i novosti

Dječji vrtić Tratinčica

04

Svibanj
2021.

Posjet izložbi "Čarlijev svijet igračaka"

Djeca iz skupine Točkice posjetila su izložbu "Čarlijev svijet igračaka" u Galeriji Koprivnica, pod stručnim vodstvom muzejske pedagoginje Maše Zamljačanec.
Autor didaktičkih igračaka je Drago Turina, zvani Čarli, rođen nedaleko od Koprivnice u selu Virje.
"Čarli Turina bio je i ostao mladić ili bolje reći - dječak - koji se igra svojim "didlačima", malim objektima koje je cijeli život izrađivao.
Didlači su višebojni drveni geometrijski oblici koji se iz didaktičkih puzzli pretvaraju u 3D oblike iz stvarnog svijeta poput životinje, klauna ili ljudskog lika.
Uz ovakve se igračke razvija logičko razmišljanje, vizualna percepcija, poboljšava se koncentracija, uče se osnovne boje, a svaki se pojedinac može odlično zabaviti. Izrađeni su od laganog i kvalitetnog drva, prekriveni bojama primjerenim za zaštitu dječjih igračaka."
Djeca su pažljivo slušala, te s velikim interesom promatrala i pratila pokretanje pojedine igračke. 
Neke od igračaka koje smo vidjeli na izložbi i koje su se djeci najviše svidjele bile su vježbači, Snjeguljica i sedam patuljaka, zmajevi, sportaši, biciklisti, razne životinje (pjetao, panda, medvjed).
Na kraju izložbe Točkice su se igrale ponuđenim "didlačima" i pokušale ih pokrenuti na različite načine koje smo vidjeli ranije tokom izlaganja.  

 


Vrati se na novosti

Veličina fonta
Kontrast
Poveznice