Objave i novosti

Dječji vrtić Tratinčica

28

Prosinac
2020.

Advent u Iskricama

Prosinac je u skupini "Iskrice" bio jako radostan mjesec, mjesec zajedništva i iščekivanja Božića. Aktivnosti su bile usmjerene na pripreme za veliki blagdan. Nastojali smo da vrijeme adventa djeca provedu u veselju i druženju osjećajući one "prave" vrijednosti: ljubav, poštovanje, brigu za druge i empatiju.
Pričama, recitacijama, likovnim i glazbenim aktivnostima, djeci se približilo značenje adventa i Božića. Zajedno su izradili adventski vijenac i kalendar, božićne čestitke za obitelj te okitili bor. Djedovima i bakama, štićenicima doma za starije i nemoćne izradili su božićne čestitke s personaliziranim porukama zahvale i crtežima njihovih zanimanja. Djeca su ove čestitke radila s puno ljubavi, nadamo se da su to osjetili i oni koji su ih primili.

Na blagdan Svete Lucije sijali su pšenicu i do Badnjaka brinuli o njoj, promatrali rast i odnijeli je svojim kućama.

Dolazak Djeda Mraza donio je posebnu radost i ushićenje. Pribojavali su se da neće doći zbog situacije s virusom, ali on ih nije iznevjerio. Poveo je sa sobom čak i Baku Mraz i svoje vilenjake. 

Za kraj ovog lijepog adventa, "Iskrice" su pripremile "Božićnu proslavu". Uz vesele blagdanske pjesme i ples poželjeli su "Sretan Božić svakome!"

Osjećaje koje dijete doživi za vrijeme slavljenja blagdana te osjećaje prema drugima dok slave ili daruju, dijete pamti cijeli život. Važno je da djeci darujemo svoje osjećaje, vrijeme, pažnju, a ne samo poklone. 

Dio blagdanskog ugođaja u vrtiću male "Iskrice" prenose Vam fotografijama


Vrati se na novosti

Veličina fonta
Kontrast
Poveznice